20 JAAR SPORTCOMITÉ - ASTENE
1996 - 2016


Zin om er sportief met de koersfiets op uit te trekken?
Dan kan u zich nu lid maken van vzw Sportcomité Astene.

HOME
HISTORIEK
DOCUMENTEN
RITTEN
BESTUUR
LINKS

Fotoalbum
NIEUWE FOTO'S IN ALBUM

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Historiek

Sportcomite Astene | Maak je eigen badge

Sportcomité Astene: in de maand januari van het jaar 1996 werd onze club opgericht onder impuls van Dirk Heyerick en Jean-Pierre Callens met stamnummer: 71995009 als SC Astene.

Ons eerste clublokaal werd het sporthotel "De Ceder" tevens één van de sponsors van het eerste uur. Met steun van 'Bouwbedrijf Dirk Heyerick' en 'P&V Verzekeringen' werd een zeer solide club opgebouwd en de kilometers schoven voorbij. Daarbij werden tevens een paar organisaties op touw gezet. Onze jaarlijkse wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniors rond Astene kermis was steeds een succes, ook onze jaarlijkse cyclocross mocht er best zijn.

Maar tijden veranderden en in 2001 werd het geweer van schouder verwisseld met andere sponsors en een nieuw clublokaal. 'Fietsen Godefroot', 'Bouwmaterialen Geert Van De Ginste', 'Drukkerij De Muyter', 'Quadrifinish Nv', 'Project-management Keirsebilck & Co', 'Taverne De Nieuwe Wachtzaal' en natuurlijk 'Dirk Heyerick' gaven onze vereniging een nieuw elan, een aangepaste uitrusting. We gingen door het leven als de "roze renners van Astene" omdat de gelijkenis met de kleuren van het Duitse Team Telekom niet ver af was.

Na het onaangekondigd afscheid van de hoofdsponsor en een kordate aanpak van het bestuur werd, na de viering van ons tienjarig bestaan, uitgekeken naar nieuwe sponsors en werd de kledij volledig vernieuwd. Nieuw in 2006 waren onze sponsors 'Yvelinck Nv' en de oude getrouwen 'Dirk Heyerick Bouw Nv', 'Bouwmaterialen Geert Van De Ginste' en 'Taverne De Nieuwe Wachtzaal'.

Eind 2010 vervielen de bestaande sponsorcontracten. Een aantal oude getrouwe sponsors verdwenen maar werden vervangen door nieuwe enthousiaste sponsors zoals garage-carrosserie Marc Dhaene NV , Alg. Bouwwerken Rudi Vaneeckhaute Deinze, Algemeen Installatiebedrijf  ESVPCreative uit Ertvelde en clublokaal Eetcafé de Wachtzaal bleven op post. Dit was voor het Bestuur de gelegenheid om, met de ganse club, in een totaal vernieuwde clubkledij aangeleverd door Champion Systems, het 15 jarig bestaan van de club te vieren.

Eind 2015 waren we alweer toe aan een nieuwe uitrusting wat gepaard ging met de komst van nieuwe sponsors. Fietreisorganisator “Kortweg”, koffiemachine-leverancier “Limarc”, fietsenzaak “ Godefroot” en cateringbedrijf “Baveco” waren de nieuwe sponsors. Samen met de trouwe sponsors garage-carrosserie “Marc Dhaene” en eetcafé-taverne “ De wachtzaal” werd het jubileumjaar 2016 gestart.  “20 JAAR clubgeschiedenis sportcomité Astene” waar de club terecht trots op is!!!

Elk jaar organiseren wij onze Leietocht VTT - winter mountainbike, waarop we de laatste jaren meer dan 2.000 deelnemers mochten verwelkomen. De zogenaamde “Leietocht” werd in 2016 in een nieuw jasje gestoken. Samen met het Jan Filliersfonds werd deze omgedoopt tot de “Jan Filliers VTT”!
Sponsors

GMP

 

Driespoort

 
 
Indien u interesse heeft in onze fietsclub kan u uw persoonlijke gegevens doorsturen naar wim.nuttens@skynet.be waarna wij met u persoonlijk contact opnemen. Steeds vrijblijvend. U kan daarna beslissen of u zich al dan niet lid maakt. Misschien kan een bijkomende blik op deze website u al enig idee geven over onze club.

© 2012 Sportcomite Astene | All rights reserved | Webdesign www.at-evh.be